Onze gidsen

Bernard tijdelijk niet beschikbaar
Bernard is, zoals hij dat zelf mooi zegt “Een beetje een onorthodoxe gids met een eigen verhaal” In zijn wandelingen vertelt hij over zijn strijd tegen verslaving en zijn leven op straat in ’s-Hertogenbosch. Hij laat de plekken zien waar vroeger op straat sliep en zich schuil hield voor politie en beveiligers. Hij wandelt tijdens de rondleiding een flink eind door ’s-Hertogenbosch. (mocht je dit niet kunnen, dan houdt hij hier natuurlijk rekening mee!)
Bernard is een open en bevlogen gids die zijn verhaal met humor verteld. Door zijn persoonlijke verhaal, weet hij iedereen te raken.
Ondertussen kan Bernard met trots vertellen over zijn verleden en alles wat hij al heeft overwonnen. Bernard wil door de wandeling zijn boodschap overbrengen naar de nieuwe generatie (en hun ouders)
Benieuwd naar zijn verhaal? Boek een wandeling! Meer over Bernard kun je ook alvast lezen op zijn eigen website: http://www.verhaalvandedraak.nl/

Stefan
Als idealistische kraker is Stefan een tijd lang uit vrije wil dakloos geweest. Helaas raakte hij op een later punt in zijn leven onbedoeld in deze situatie. De tijd dat Stefan dakloos was, ligt al ver achter hem. Toch weet Stefan met zijn verhaal nog een heel duidelijk beeld te schetsen van het leven als dakloze
Met een passie voor geschiedenis en de Bossche binnenstad laat Stefan de stad zien vanuit een breed perspectief. Het verhaal van de straat, gecombineerd met interessante historische feiten.  Met een verleden als PABO student, weet Stefan iedereen wel iets te leren!

Arjan tijdelijk niet beschikbaar
Arjan is al zolang de Verscholen Stad bestaat, betrokken bij ons project. Al op jongen leeftijd kreeg Arjan in zijn leven met verslaving te maken. Hij vertelt hoe hij dakloos is geraakt, maar ook hoe je je in je eigen huis thuisloos kunt voelen.
Nu is Arjan betrokken bij verschillende anonymus groepen en volgt hij de ontwikkelingen in de zorg op de voet.  Met al deze informatie in het achterhoofd, heeft Arjan veel te vertellen tijdens de wandeling. Arjan vertelt veel over de (zijn) historie van plekken en hulpverlening naast wat de politiek in het Bossche heeft gedaan t.o.v. de hulpverlening.
Arjan loopt langs verschillende plekken in ’s-Hertogenbosch die iets voor hem óf voor daklozen in het algemeen betekenen.