Over de verscholen Stad

Wat is de achtergrond van deze wandeling?
De Verscholen Stad laat mensen een kijkje nemen in de leefwereld van dak-en thuislozen zodat er meer begrip ontstaat voor deze groep mensen en hun persoonlijke situatie. De dagelijkse organisatie van De Verscholen Stad wordt ondersteund door medewerkers van het Pastoraal Uitzendbureau en SOS Kringloopwinkel.

Dak- en Thuisloos, wat betekent dat?
Het kan iedereen overkomen, dakloos worden. Maar wat betekent dat eigenlijk, dakloos? Hoe leef je dan en wat maak je mee? In de stadswandeling De Verscholen Stad vertellen voormalig dak- en thuislozen hun verhaal aan de hand van plekken in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch.

De gidsen
De gidsen van De Verscholen Stad zijn allemaal (voormalig) dak- en thuislozen die uit eigen ervaring vertellen. Zij hebben samen met de ondersteunende organisaties de route en de inhoud van de wandeling samengesteld. Zij zijn goed getraind om u door de stad te kunnen leiden.

Wat gebeurt er met het geld?
De opbrengsten worden gebruikt voor projecten ten behoeve van dak- en thuislozen en minima  in ‘s-Hertogenbosch.

Gesteunde projecten in 2013
In 2013 heeft De Verscholen Stad met de opbrengst en giften van de wandelingen een bijdrage kunnen leveren aan

De Winterinloop ‘s-Hertogenbosch.
De Winterinloop is bedoeld om dak- en thuisloze bezoekers, zonder enig onderscheid naar herkomst of identiteit, een geschikte faciliteit te bieden in de wintermaanden.

Ondanks de tot nu toe zachte winter waren er tot het einde van 2013 106 verschillende bezoekers die van deze faciliteit gebruik maakten.

Dit project wordt ondersteund door:
Stichting de Zelfkrant
MO ‘s-Hertogenbosch
SOS Kringloopwinkel
Novadic-Kentron
Vincentius vereniging
Diakonie van de Protestantse Kerk ‘s-Hertogenbosch
Rienier van Arkel groep

Gesteunde projecten in 2014
In 2014 is Stichting Ismes ondersteund door een schenking van Stichting 1184 en door een schenking vanuit de Verscholen Stad. De Verscholen Stad heeft mogelijk gemaakt dat bezoekers van het Ismes huis, die zelf de middelen niet hadden,  op vakantie konden.

Stichting Ismes ondersteunt herstellende verslaafden bij hun terugkeer in de maatschappij, zodat zij weer een zinvol en respectvol leven kunnen opbouwen. Daarnaast is Stichting Ismes er voor de naasten van de herstellende verslaafden.